AddThis

Αφιέρωμα στον Ορέστη Λάσκο - Δάφνις και Χλόη - Γκόλφω

Τρίτη, 29/8/2017 - 21:30

Θερινός Κινηματογράφος Ελευσίνας

0 stars

 Περιγραφή

ΔΑΦΝΙΣ ΚΑΙ ΧΛΟΗ (ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ)

Στη Λέσβο, ο βοσκός Λάμωνας βρίσκει κάποια μέρα ένα εγκαταλειμμένο αγοράκι να βυζαίνει μια γίδα και το υιοθετεί, ονομάζοντάς το Δάφνι. Την ίδια περίπου εποχή, ένας άλλος βοσκός, ο Δρύαντας, βρίσκει κι αυτός ένα εγκαταλειμμένο κοριτσάκι κι επίσης το υιοθετεί, ονομάζοντάς το Χλόη.

Ο Δάφνις και η Χλόη μεγαλώνουν μαζί και περνώντας το κατώφλι της εφηβείας νιώθουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα. Δεν ξέρουν όμως τι τους συμβαίνει, ώσπου μια όμορφη γυναίκα, που επιθυμεί ερωτικά τον Δάφνι, τον μυεί στα μυστικά του έρωτα. Ο Δάφνις με τη σειρά του μυεί και τη Χλόη.

Στο μεταξύ, αποκαλύπτεται ότι ο Δάφνις είναι γιος του άρχοντα Διονυσιοφάνη και η Χλόη κόρη ενός άρχοντα της Λέσβου, του Μεγακλή. Στην ταινία εμφανίζεται το πρώτο γυμνό στην ιστορία του Ευρωπαϊκου Κινηματογράφου, η οποία γυρίστηκε στην λίμνη της Βουλιαγμένης.

ΓΚΟΛΦΩ

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"111618","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"230","typeof":"foaf:Image","width":"160"}}]]

 

Η φτωχή και ορφανή Γκόλφω, μια όμορφη νεαρή βοσκοπούλα που ξενοδουλεύει υπηρετώντας τον τσέλιγκα Ζήση, γνωρίζει τον έρωτα στα μάτια ενός παλικαριού της περιοχής, του βοσκού Τάσου. Κι ενώ την πολιορκεί το αρχοντόπουλο της περιοχής, ο Κίτσος, εκείνη αρνείται τις προτάσεις του και παραμένει πιστή στους όρκους αγάπης που έχει ανταλλάξει με τον Τάσο

 Λεπτομέρειες

Θεσμός: 
Κινηματογράφος 2017

Κατηγορία Θεάματος: 
Κινηματογραφική Προβολή

Ζωντανή μετάδοση: 
No

Αφήστε το σχόλιο σας