AddThis

ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ Ένωση Θριασίου Πεδίου "Γυναίκες στυλοβάτες της θεσσαλικής παράδοσης"

Παρασκευή, 17/6/2016 - 20:30

Ελαιουργική

0 stars

 Περιγραφή
Την Παρασκευή 17 /6/2016 στην  Ελαιουργική  η Ένωση Θεσσαλών Ελευσίνας   στα πλαίσια  του <<
μήνα Λαογραφίας >>  παρουσίασε   τη μουσικοθεατρική  παράσταση   « Γυναίκες, στυλοβάτες της Θεσσαλικής παράδοσης  »  . Η Ελευσίνα τον Ιούνιο  , αγκαλιάζει  τους 16 εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς  συλλόγους της και μαζί τους, ταξιδεύει για όλο τον μήνα  , στον υπέροχο κόσμο της παράδοσης που  τους ενώνει.
Τιμώντας   την γυναίκα  της Θεσσαλικής παράδοσης με μουσικοθεατρικά δρώμενα   γνωρίσαμε   τη Καραγκούνα, τη  Βλάχα ,τη  Σαρατσάνισσα , τα ήθη ,τα έθιμά τους και τους  χορούς  τους. Γυναίκες πειθαρχημένες συνειδητά  , με κληρονομιά σπάνιας συναισθηματικής νοημοσύνης, με απεριόριστες αντοχές  και ευλογημένα χέρια , με καλαισθησία σε ότι δημιουργούσαν ,  εργάτριες  της φύσης . Η σημερινή Θεσσαλή της πόλης  άλλαξε τη ζωής της , κρατά  όμως  δυναμικά   στην καρδιά της  , τον αλώβητο  θησαυρό της παράδοσης του πολιτισμικού τόπου καταγωγής της  και  τον παραδίδει    στις επόμενες γενιές!! 

 Την εκδήλωση   χαιρέτησε η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ. Μαρία Βασιλείου αναφερόμενη  στη σπουδαιότητα του ρόλου των εθνικοτοπικών συλλόγων  στον πολιτισμό της πόλης διότι με   την παρουσία τους  διαμόρφωσαν την πολιτισμική ταυτότητα της.   Τόνισε ότι υπηρετούν πιστάτην ανάδειξη της παράδοσης και την συνέχεια της, που είναι  άμεσα εξαρτώμενη από  τις κοινωνικές αλλαγές , τα στοιχεία  που εξελίσσονται  και επαναπροσδιορίζονται στα   δεδομένα του σήμερα και  στο περιβάλλον που ανήκουν. Μίλησε επίσης  για την  γυναίκα της Θεσσαλίας  ως  πολύτιμης συνοδοιπόρου και   συμπαραστάτη   του άνδρα στον αγώνα της επιβίωσης.  

          Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τ. Φαρμάκης. Παρευρέθηκαν:  ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής ¨Ενωση, οι διοικητικοί σύμβουλοι του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ. Καρέλλου και Θ.Τζαρτζούλης, ο πρόεδρος  των  εθελοντών  κ. Ι. Καλυμνακης , της Κερκυραϊκής Ένωσης κ. Θ. Δολιανίτης,  ,  των Συμιακών Θ. Κουνελές , των Δωδεκανησίων κ. Α. Μαλιαράκη, , των Πελοποννησίων κ. Ν. Τριλίκη και πλήθος  δημοτών.

Ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο  της Θεσσαλικής Ένωσης Θριασίου Πεδίου  κ. Ε. Τσεσμελή, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη τους, για  την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα της Ελευσίνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα  Ευρώπης το 2021,τη συμμετοχή τους  και τη συνεργασία μας στο << Μήνα Λαογραφίας>>.

 Λεπτομέρειες

Θεσμός: 
Μήνας Λαογραφίας 2016

Κατηγορία Θεάματος: 
Θεατρική παράσταση

Ζωντανή μετάδοση: 
No

 Μέσα

Αφήστε το σχόλιο σας